νέα-υόρκη-τραγωδία-κοντά-στο-άγαλμα-τη-1622987
ΚΟΣΜΟΣ | 09.08.2026 | 12:44

Νέα Υόρκη: Τραγωδία κοντά στο Άγαλμα της Ελευθερίας – Νεκροί γυναίκα και βρέφος 5 μηνών

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, ανοιχτά του Liberty Island, όπου βρίσκεται το Άγαλμα της Ελευθερίας, όταν σκάφος ανετράπη με 14 επιβαίνοντες.

Από το περιστατικό έχασαν τη ζωή τους μία γυναίκα και ένα βρέφος ηλικίας μόλις πέντε μηνών, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 10:25 το βράδυ του Σαββάτου, όταν το σκάφος ανατράπηκε και όλοι οι επιβαίνοντες βρέθηκαν στο νερό.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η New York Post, επρόκειτο για μηχανοκίνητο σκάφος τύπου bowrider μήκους περίπου 6,7 μέτρων.

Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες αναποδογύρισε παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστες.

Μία γυναίκα και ένα παιδί ανασύρθηκαν από το νερό μετά την ανατροπή του σκάφους κοντά στο Άγαλμα της Ελευθερίας, λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ. Φωτογραφία: Robert Mecea/New York Post

Δύτες εντόπισαν τη γυναίκα και το βρέφος

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις, 12 από τους 14 επιβαίνοντες είχαν ήδη ανασυρθεί με ασφάλεια από το νερό, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Δύτες της NYPD άρχισαν να αναζητούν τους δύο ανθρώπους που εξακολουθούσαν να αγνοούνται και τελικά εντόπισαν μία γυναίκα και ένα παιδί.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο υπέκυψαν αργότερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί ήταν βρέφος μόλις πέντε μηνών.

Στην επιχείρηση κινητοποιήθηκαν και ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, τα οποία πετούσαν πάνω από την περιοχή, ενώ σωστικά σκάφη με αναμμένους προβολείς ερευνούσαν τα σκοτεινά νερά του λιμανιού.

Βίντεο από το σημείο καταγράφουν τα μπλε και κόκκινα φώτα των σκαφών έκτακτης ανάγκης να κινούνται στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Σκηνές οδύνης στο νοσοκομείο

Πολλοί από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο NYU Langone Hospital Brooklyn, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές οδύνης.

«Όχι. Γιατί; Γιατί; Όχι», ακουγόταν να φωνάζει συγγενικό πρόσωπο ενός από τα θύματα, σύμφωνα με τη New York Post.

Ορισμένοι από τους επιβαίνοντες βρίσκονταν στο λόμπι του νοσοκομείου κρατώντας ακόμη τα σωσίβιά τους, λίγη ώρα μετά τη διάσωσή τους.

Οι Αρχές διερευνούν πλέον τι προκάλεσε την ανατροπή του σκάφους, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν το δυστύχημα συνδέεται με τις καιρικές συνθήκες, μηχανική βλάβη ή άλλο παράγοντα.

Μάριος Θεοφιλάτος

Γεννήθηκε το 1987. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης. Τον Δεκέμβριο του 2019 εργαζόταν ως συντάκτης ροής στην ιστοσελίδα Matrix24 και από τον Μάιο του 2025 ανήκει στην δημοσιογραφική ομάδα του Aftodioikisi.gr ως συντάκτης ροής.