νέα-εφαρμογή-από-facebook-κάμερα-με-livestream-113650
ΚΟΣΜΟΣ | 07.05.2016 | 21:36

Νέα εφαρμογή από facebook: Κάμερα με livestream

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μία αυτόνομη εφαρμογή κάμερας αναπτύσσει το Facebook, για να ενθαρρύνει τους χρήστες να τραβούν και να μοιράζονται περισσότερες φωτογραφίες και video, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Η εφαρμογή είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά μέχρι στιγμής ανοίγει απευθείας σε κάμερα και έχει ενσωματωμένο χαρακτηριστικό live streaming (το οποίο επιβεβαιώνει και τις πρόσφατες πληροφορίες ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τελευταία επενδύει πολύ στις δυνατότητες αναμετάδοσης).

Η εφαρμογή θα μπορούσε να αντισταθμίσει την κάμψη που παρατηρείται στις διάφορες ενημερώσεις και τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες, οι οποίες ήταν μειωμένες κατά 21% σε ετήσια βάση στα μέσα του 2015.

Οι πληροφορίες θέλουν ομάδα του Facebook στο Λονδίνο να εργάζεται αποκλειστικά προς επίλυση αυτού του προβλήματος των μειωμένων updates, δοκιμάζοντας λύσεις όπως μεταβολή του αλγόριθμου που εμφανίζει τα νέα ώστε να περιλαμβάνει περισσότερες αυθεντικές ενημερώσεις και μεγαλύτερη έμφαση στις υπενθυμίσεις γιορτών και «αναμνήσεων». Η εν λόγω ομάδα φέρεται να αναπτύσσει και τη συγκεκριμένη εφαρμογή κάμερας.

Το Facebook έχει ήδη μία ξεχωριστή εφαρμογή για μοίρασμα φωτογραφιών, το Moments, που επιτρέπει σε ομάδες να μοιράζονται φωτογραφίες, αλλά η νέα αυτή προσπάθεια φαίνεται ότι ίσως στοχεύει και να ανταγωνιστεί το Snapchat.

Πηγή: sofokleousin

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.