Nα γιατί δεν πρέπει να στραγγίζουμε τα μακαρόνια στον νεροχύτη

Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα φαγητά που μπορούμε να φτιάξουμε στη κουζίνα μας. Υπάρχει όμως ένα μυστικό για να γίνουν τέλεια, το οποίο γνωρίζουν όλοι οι κορυφαίοι σεφ.

Οι περισσότεροι συνηθίζουμε να ρίχνουμε το νερό από την κατσαρόλα στον νεροχύτη μόλις βράσουν τα μακαρόνια. Κι όμως, αυτό είναι μεγάλο λάθος. Και αυτό γιατί η σπαγγέτι όταν βράζει παράγει έλαια που είναι ιδιαιτέρως νόστιμα και μπορούν να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα αν θέλουμε να φτιάξουμε κάποια συνοδευτική σάλτσα. Μάλιστα οι σεφ υποστηρίζουν πως ο λόγος που συχνά οι σάλτσες δεν δένουν σωστά είναι το ότι δεν χρησιμοποιούμε το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει την μακαρονάδα αλλά προσθέτουμε απλό νερό βρύσης.

ΚΟΣΜΟΣ, ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ, ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, VIDEO, ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!