Μπίρα με μαγιά ηλικίας 3.000 ετών

Μαγιά από αρχαία δοχεία κατάφεραν να εξάγουν επιστήμονες από το Ισραήλ, προκειμένου να παρασκευάσουν μπίρα παρόμοια με εκείνην που έπιναν οι φαραώ πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια.

Η μαγιά βρέθηκε σε δοχεία που είχαν ανακαλυφθεί σε αρχαιολογικές τοποθεσίες στο νότιο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η μπίρα έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 6% και γεύση παρόμοια με τη μπίρα που παράγεται από σιτάρι.

Κατά τους ερευνητές της Υπηρεσίας Ισραηλινών Αρχαιοτήτων και τριών πανεπιστημίων, αυτή είναι η πρώτη φορά που παράγεται μπίρα με τη χρήση αρχαίας μαγιάς.

Πάντως, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, αν και ευελπιστούν στο μέλλον να φτιάξουν μπίρα με βάση αρχαίες συνταγές και, γιατί όχι, να την κυκλοφορήσουν στο εμπόριο.

Αστειευόμενος κατά την παρουσίαση της μπίρας την Τετάρτη, ο αρχαιολόγος Άρεν Μάιερ του Πανεπιστημίου Μπαρ-Ιλάν είπε πως, στην πρόποση πριν τη δοκιμή του ποτού, σχολίασε ότι «είτε όλα θα πάνε καλά, είτε θα πεθάνουμε όλοι σε πέντε λεπτά».

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΠΥΡΑ, ΜΑΓΙΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ, 3.000 ΕΤΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!