Μπεν-Γκβιρ: «ZARA, όμορφα ρούχα, όμορφοι Ισραηλινοί»
Το κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων BDS Ελλάδας κάλεσε σε μποϊκοτάζ της ZARA, της πιο γνωστής φίρμας του ομίλου Inditex, δεδομένης της ισχυροποίησης των οικονομικών δεσμών με το Ισραήλ εν μέσω γενοκτονίας κατά των Παλαιστίνιων.
Όπως αναφέρει το BDS Greece, στις αρχές του 2025, εν μέσω της συνεχιζόμενης γενοκτονικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα, η ZARA άνοιξε το μεγαλύτερο κατάστημά της παγκοσμίως στο Ισραήλ – ένα flagship store 4.500 τ.μ. στο εμπορικό συγκρότημα Big Fashion Glilot κοντά στο Τελ Αβίβ.
Παράλληλα, κάνει λόγο για διοργάνωση χρηματοδοτική καμπάνια της προεκλογικής εκστρατείας του διαβόητου πλέον, ακροδεξιού ισραηλινού υπουργού Ιταμάρ Μπεν-Γκβίρ τον Οκτώβριο του 2022, από τον ίδιο τον πρόεδρο του Trimera Brands ( το Zara στο Ισραήλ), Τζόι Σουέμπελ, με τον Μπεν-Γκβίρ να δημοσιεύει κατόπιν της εκδήλωσης, στο Twitter: «ZARA, όμορφα ρούχα, όμορφοι Ισραηλινοί».
Προτεινόμενα άρθρα
11.06.2026 | 15:27
11.06.2026 | 14:23






