μόναχο-εκκενώθηκαν-δύο-σταθμοί-τρένω-131692
ΚΟΣΜΟΣ | 01.01.2016 | 11:34

Μόναχο: Εκκενώθηκαν δύο σταθμοί τρένων λόγω πληροφοριών για επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πληροφορίες για επιθέσεις στο Μόναχο από το Ισλαμικό Κράτος είχε η Αστυνομία από τις μυστικές υπηρεσίες φιλικής χώρας  και γι’ αυτό το λόγο εκκένωσε το βράδυ της παραμονής δύο σταθμούς τρένων όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοακίμ Χέρμαν σε συνέντευξη Τύπου.

Αργά χθες, η αστυνομία είχε αναρτήσει μήνυμα στο Twitter, που έλεγε: «Πραγματική ένδειξη ότι στο Μόναχο σχεδιάζεται τρομοκρατική επίθεση. Παρακαλούμε αποφύγετε ανοιχτές συγκεντρώσεις καθώς και τον κεντρικό σταθμό τραίνων, και τον σταθμό τραίνων Pasinger. Ο σταθμός Pasinger και οι κεντρικοί σταθμοί έχουν εκκενωθεί. Τα τρένα δεν λειτουργούν. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις υποδείξεις της αστυνομίας».

Σε επόμενο μήνυμα προετρεπε τους πολίτες να προσέχουν: «Σημειώνουμε ξανά ξεκάθαρα ότι παίρνουμε την απειλή πολύ σοβαρά. Παρακαλούμε παραμείνετε σε επιφυλακή».

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου δήλωσε αργότερα ότι η τρομοκρατική οργάνωση εκτιμάτο ότι θα χρησιμοποιούσε βομβιστές αυτοκτονίας στην επίθεσή της. Ο ίδιος έκανε λόγο για μια ομάδα «πέντε έως επτά» υπόπτων, ωστόσο προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε καμία σύλληψη.

Πάντως, πλέον οι σταθμοί έχουν ανοίξει, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία με νέα της ανάρτηση στο Twitter.

«Είμαι ευτυχής που τίποτα δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής και ελπίζω τα πράγματα να παραμείνουν έτσι» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας.