Μια 90χρονη κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες ως η γηραιότερη διευθύντρια γραφείου

Μια 90χρονη Γιαπωνέζα, η Γιασούκο Ταμάκι, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως η γηραιότερη διευθύντρια γραφείου στον κόσμο. Η ίδια, όταν παρουσίασε το πιστοποιητικό, που επιβεβαιώνει την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες, στους συναδέλφους της, τούς συμβούλευσε «να ζήσουν δυνατά με τη νοοτροπία «αν χάσετε το σήμερα, τότε δεν υπάρχει αύριο»».

Εργάζεται στο λογιστήριο της εταιρείας Sunco Industries, υπολογίζοντας τους μισθούς και τα μπόνους του προσωπικού και έχει εγκατεστημένες όλες τις απαραίτητες εφαρμογές, όπως το Microsoft Excel στον υπολογιστή της στο σπίτι. Είναι γενικότερα εξοικειωμένη με όλες τις εφαρμογές, ακόμα και με το Facebook, το οποίο έχει επίσης εγκατεστημένο στο smartphone της.

Η Γιασούκο Ταμάκι θα γιορτάσει τα 91α γενέθλια της στις 15 Μαΐου και εργάζεται στην εταιρεία πέντε ημέρες την εβδομάδα και κάτι παραπάνω από 7 ώρες την ημέρα. Μάλιστα, η 90χρονη δήλωσε ότι δεν περιμένει την συνταξιοδότηση, καθώς δεν υπάρχει συνταξιοδότηση για εκείνη: «Μόλις τελειώνει ο χρόνος, υπάρχει και ο επόμενος. Ελπίζω λοιπόν να συνεχίσω έτσι».

Η 90χρονη εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της προς το εργασιακό περιβάλλον, όπου έχει παραμείνει για τόσα χρόνια, είπε μόλις έλαβε το πιστοποιητικό της: «Πάντα πίστευα ότι γεννήθηκα για να βοηθώ τους άλλους. Γι ‘αυτό θέλω να κάνω πράγματα που κάνουν τους προέδρους, τους διευθυντές και το λοιπό προσωπικό ευτυχισμένους. Αυτός παραμένει ο δια βίου στόχος μου. Είμαι πραγματικά συγκινημένη»

ΚΟΣΜΟΣ, ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ, 90ΧΡΟΝΗ, ΓΙΑΠΩΝΕΖΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!