μεξικό-χήρα-δολοφονημένου-δημάρχου-σ-1617813
ΚΟΣΜΟΣ | 28.07.2026 | 09:36

Μεξικό: Χήρα δολοφονημένου Δημάρχου συνελήφθη για υπόθεση εκβιασμού

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη σύλληψη της χήρας του δημάρχου της Τεμοάκ, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα μέσα στο δημαρχείο, προχώρησαν οι αρχές του Μεξικού, στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση εκβίασης.

Η εισαγγελία της πολιτείας Μορέλος ανακοίνωσε ότι συνελήφθη η Μαρισόλ «Ν», η οποία, σύμφωνα με μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, είναι η χήρα του δημάρχου Βαλεντίν Λαβίν, καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας Γιοβάνι Εμανουέλ «Ν». Οι δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης κατά των εκβιάσεων, χωρίς οι αρχές να διευκρινίσουν αν συνδέονται με τη δολοφονία του δημάρχου.

Ο Βαλεντίν Λαβίν, ο δήμαρχος της Τεμοάκ, πόλης περίπου 14.000 κατοίκων στην πολιτεία Μορέλος, ήταν μέλος του κυβερνώντος κόμματος MORENA, με το οποίο έχει εκλεγεί η πρόεδρος της χώρας Κλαούδια Σέινμπαουμ. Δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη, μέσα στο κτίριο όπου εργαζόταν.

Ο Βαλεντίν Λαβίν, μέλος του κυβερνώντος κόμματος MORENA, δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη μέσα στο δημαρχείο της πόλης Τεμοάκ, στην πολιτεία Μορέλος, περιοχή όπου δραστηριοποιούνται εγκληματικές οργανώσεις που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σχεδόν 100 τοπικοί αιρετοί έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2006, όταν κλιμακώθηκε η βία των καρτέλ ναρκωτικών στη χώρα.

Αλέξιος Ηλιάδης

Γεννήθηκα το 2002 στην Αθήνα και σπούδασα πολιτικές επιστήμες στο Freie Universität του Βερολίνου με πλήρη υποτροφία σπουδών. Αποφοίτησα το 2025 όταν και άρχισα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Δημοσιογραφια και Νεα Μεσα" στο ΕΚΠΑ, με υποτροφία σπουδών από το Ίδρυμα Μπότση. Έχω εργαστεί στην τοπική εφημερίδα της Νέας Σμύρνης "Νέοι Ορίζοντες" και ως Freelancer για το "Inside Story". https://www.facebook.com/profile.php?id=100008153290666&locale=el_GR