Μεξικό: Χήρα δολοφονημένου Δημάρχου συνελήφθη για υπόθεση εκβιασμού
Στη σύλληψη της χήρας του δημάρχου της Τεμοάκ, ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα μέσα στο δημαρχείο, προχώρησαν οι αρχές του Μεξικού, στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση εκβίασης.
Η εισαγγελία της πολιτείας Μορέλος ανακοίνωσε ότι συνελήφθη η Μαρισόλ «Ν», η οποία, σύμφωνα με μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, είναι η χήρα του δημάρχου Βαλεντίν Λαβίν, καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας Γιοβάνι Εμανουέλ «Ν». Οι δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης κατά των εκβιάσεων, χωρίς οι αρχές να διευκρινίσουν αν συνδέονται με τη δολοφονία του δημάρχου.
Ο Βαλεντίν Λαβίν, ο δήμαρχος της Τεμοάκ, πόλης περίπου 14.000 κατοίκων στην πολιτεία Μορέλος, ήταν μέλος του κυβερνώντος κόμματος MORENA, με το οποίο έχει εκλεγεί η πρόεδρος της χώρας Κλαούδια Σέινμπαουμ. Δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη, μέσα στο κτίριο όπου εργαζόταν.
#FiscalíaMorelosInforma📄SE CUMPLIMENTAN DOS ÓRDENES DE APREHENSIÓN CONTRA FUNCIONARIOS MUNICIPALES DE TEMOAC
•El Fiscal General @FBlumenkron subrayó que las acciones en contra del delito de extorsión continúan en toda la entidad
▪️Información Completa:https://t.co/iM3LVPgVYI pic.twitter.com/IqHqQuajld
— FISCALIA MORELOS (@Fiscalia_Mor) July 27, 2026
Ο Βαλεντίν Λαβίν, μέλος του κυβερνώντος κόμματος MORENA, δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη μέσα στο δημαρχείο της πόλης Τεμοάκ, στην πολιτεία Μορέλος, περιοχή όπου δραστηριοποιούνται εγκληματικές οργανώσεις που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σχεδόν 100 τοπικοί αιρετοί έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2006, όταν κλιμακώθηκε η βία των καρτέλ ναρκωτικών στη χώρα.
Προτεινόμενα άρθρα
28.07.2026 | 07:20
28.07.2026 | 06:59






