Μέλος της ΔΟΕ ξανά η Ρωσία

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλεξάντερ Ζούκοφ δήλωσε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επανέφερε την ιδιότητα μέλους για τη Ρωσία, μετά την αναστολή στην οποία είχε προχωρήσει λόγω των κατηγοριών αθλητών της για ντόπινγκ.

«Τα δικαιώματα της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποκαταστάθηκαν πλήρως», δήλωσε ο Ζούκοφ στην κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι είναι μια απόφαση μεγάλης σημασίας για τη Ρωσία.

Οι Ρώσοι διαγωνίστηκαν ως ανεξάρτητοι, υπό την ολυμπιακή σημαία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.
Πάντως, η αντίστροφη πορεία για την επανένταξη της ROC στη ΔΟΕ είχε ληφθεί νωρίτερα και είχε προαναγγελθεί από την ίδια τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, όταν στις 22 του μήνα ανακοίνωσε ότι εκπλήρωσε όλους τους όρους που της είχαν τεθεί από τη ΔΟΕ. Ένας από αυτούς ήταν και η καταβολή 15 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που ήδη έγινε, για την ανάπτυξη διεθνών συστημάτων ντόπινγκ και ο συντονισμός στον τομέα αυτό μεταξύ του WADA και των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών.

Λίγες ώρες αργότερα, ανακοίνωσε για την άρση της ποινής εξέδωσε και η ΔΟΕ στην οποία αναφέρεται: «Η τελική κοινοποίηση όλων των υπολοίπων αποτελεσμάτων των ελέγχων από τους Ολυμπιακούς Αθλητές της Ρωσίας (OAR) έχει ληφθεί από την αρμόδια Μονάδα Αθλητισμού κατά του Ντόπινγκ (DFSU). Η ΔΟΕ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Επομένως, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 25ης Φεβρουαρίου, ο αποκλεισμός της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής αίρεται αυτόματα, με άμεση ισχύ».

ΚΟΣΜΟΣ, ΡΩΣΙΑ, ΜΕΛΟΣ, ΔΟΕ, ΞΑΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!