Μαθήτρια αναγκάζεται να παρακολουθεί τα μαθήματά της από το…νεκροταφείο

H 15χρονη  Carmelita Rael παρακολουθεί τα μαθήματά της εξ΄αποστάσεως λόγω κορωνοϊού.

Δυστυχώς όμως δεν έχει καλό σήμα στο σπίτι της με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να πηγαίνει στο νεκροταφείο για να το κάνει αυτό κάνοντας hotspot το τηλέφωνό της.

Μιλώντας στον ιστότοπο ειδήσεων των ΗΠΑ, KDVR, η Carmelita είπε: «Είμαι τυχερή αν μπορώ να περάσω όλη την ημέρα χωρίς να έχω προβλήματα με το Zoom μου. Ήταν δύσκολο».

Προς το παρόν, η μόνη εκπαίδευση που μπορεί να πάρει είναι μέσω διαδικτυακών μαθημάτων λόγω της πανδημίας και η οικογένειά της ζει σε ένα ράντσο που περιβάλλεται από λόφους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκτήσει οπτικές ίνες ή κανονική ευρυζωνική σύνδεση. Η οικογένεια δεν έχει σήμα ούτε στα κινητά της τηλέφωνα.

Η μαμά της, η Kimba Rael, είναι η διευθύντρια του σχολείου της Carmelita και έκανε αίτηση για εξειδικευμένο δορυφορικό internet.

Αλλά όταν ο καιρός είναι πολύ συννεφιασμένος ή θυελλώδης, δεν υπάρχει σήμα πράγμα που σημαίνει ότι η μόνη επιλογή της είναι να επιστρέψει στο νεκροταφείο, από όπου μπορεί να συνδεθεί.

Η Kimba είπε στο πρακτορείο ειδήσεων: «Αυτή τη στιγμή, έχουμε το πιάτο στο πλάι του σπιτιού, αλλά εάν έχει κακοκαιρία ή έστω συννεφιά δεν υπάρχει πρόσβαση».

ΚΟΣΜΟΣ, ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ, ΜΑΘΗΤΡΙΑ, VIDEO, ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!