Μας κάνει πλάκα ο Μπιλ! Παίρνει 500.000 δολάρια την ομιλία και τώρα λέει ότι δεν θα αμοίβεται αν εκλεγεί η Χίλαρι Πρόεδρος!

Ο Μπιλ Κλίντον δήλωσε χθες Τετάρτη ότι θα σταματήσει να αμείβεται για τις ομιλίες του, αν η σύζυγός του Χίλαρι εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ρεπουμπλικανοί και σχολιαστές στα μέσα ενημέρωσης έχουν ασκήσει κριτική εναντίον του ζεύγους Κλίντον για τα εκατομμύρια δολάρια που κερδίζουν από τις αμειβόμενες ομιλίες τους με το επιχείρημα ότι η πρακτική αυτή εγείρει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων.

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να εκφωνεί ομιλίες χωρίς αμοιβή αν η σύζυγός του, η οποία είναι η επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2016, εκλεγεί πρόεδρος.

«Θα συνεχίσω τις ομιλίες ωστόσο με αντικείμενα του ενδιαφέροντός μου και στ΄αλήθεια τις έχω απολαύσει», δήλωσε ο ίδιος στο Bloomberg TV σε διάσκεψη του Ιδρύματος Κλίντον στο Ντένβερ.

Ερωτηθείς αν θα συνεχίσει να εκφωνεί ομιλίες επ’ αμοιβή αν η σύζυγός του εκλεγεί στην προεδρία, ο Κλίντον είπε: «Όχι. Δεν νομίζω. Δεν το νομίζω γιατί όταν γίνεσαι πρόεδρος, είσαι καθημερινά στη δημοσιότητα».

Σε συνέντευξή του στο CNN που παραχώρησε από τη διάσκεψη, ο Κλίντον επανέλαβε την άποψή του σχετικά με τις κατηγορίες ότι η Χίλαρι Κλίντον ευνοούσε τους δωρητές των φιλανθρωπικών οργανώσεων της οικογενείας την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

«Ποτέ δεν μου ζήτησε κάποιος κάτι», είπε ο Κλίντον για τους δωρητές του ιδρύματος.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν ξένες κυβερνήσεις, εταιρείες και άλλοι δωρητές του ιδρύματος ζητούσαν ανταλλάγματα πέραν της υποστήριξης του φιλανθρωπικού σκοπού.

«Και δεν νομίζω ότι θα γνωρίζει ούτε η Χίλαρι. Ήταν πολύ απασχολημένη εκείνη την περίοδο. Ποτέ δεν την είδα να διαβάζει τον κατάλογο με τους δωρητές μου…».

Δημοσιογράφοι και πολιτικοί αντίπαλοί της δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί Χίλαρι Κλίντον «πούλαγε» χάρες.

Το ίδιο το ζεύγος Κλίντον απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές ως πολιτικά υποκινούμενες.

Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών απαντούν στις δημοσκοπήσεις ότι θεωρούν αναξιόπιστη την Χίλαρι Κλίντον.

«Οκ, αλλά το έχουμε συνηθίσει», δήλωσε ο Κλίντον, ο οποίος περιέγραψε τη σύζυγό του ως «κολώνα» του σπιτιού του προσθέτοντας ότι θεωρεί πως οι Αμερικανοί θα γνωρίσουν καλύτερα αυτή την πλευρά της.

«Της έχω εμπιστευθεί τη ζωή μου πάνω από μία φορά. Και δεν εννοώ ότι αντιμετώπιζα βιολογικό θάνατο», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος στη συνέντευξη, την οποία το CNN ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει την Κυριακή.

Ο Μπιλ Κλίντον περιέγραψε ότι «βασανιζόταν από αυτοαμφισβήτηση» όταν πλησίαζε τα 30 του, ειδικά έπειτα από μία αποτυχημένη διεκδίκηση θέσης στο Κογκρέσο. «Όποτε είχα προβλήματα, εκείνη ήταν η κολώνα της οικογένειας».

Να υπενθυμίσουμε ότι συνήθως τόσο η Χίλαρι όσο και ο Μπιλ Κλίντον αμοίβονταν από 225.000 έως 275.000 δολάρια ως αμοιβή για κάθε εμφάνιση, η Bank of America πλήρωσε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ 500.000 δολάρια τον Μάρτιο πέρσι, για μια εμφάνιση στο Λονδίνο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΟΜΙΛΙΑ, ΑΜΟΙΒΗ, ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ, ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ


Αφήστε μια απάντηση