μακρόν-επιθέσεις-με-πολλαπλά-drones-και-πυρ-1556110
ΚΟΣΜΟΣ | 10.03.2026 | 13:03

Μακρόν: Επιθέσεις με πολλαπλά drones και πυραύλους στην Κύπρο – Διαψεύδει η Λευκωσία

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοβαρά ερωτηματικά αλλά και προβληματισμό έχει προκαλέσει μια από τις πολλές αναρτήσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στα ελληνικά στην οποία αναφέρει ότι: «Η ασφάλεια όλων των Ευρωπαίων είναι κοινό μας συμφέρον. Λάβαμε αμέσως μέτρα αλληλεγγύης προς την Κύπρο, η οποία δέχθηκε επιθέσεις από πολλαπλά drones και πυραύλους».

Η αποστροφή του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχει προκαλέσει ανησυχία καθώς φαίνεται να είναι αυτολεξεί μετάφραση από την αντίστοιχη ανάρτησή του στα γαλλικά όύ αναφέρει: «Nous avons immédiatement pris des mesures de solidarité avec Chypre, qui a été frappée par plusieurs drones et missiles».

Η ανάρτηση Μακρόν

«Στην πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, βρίσκομαι στην Κύπρο, μαζί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ασφάλεια όλων των Ευρωπαίων είναι κοινό μας συμφέρον. Λάβαμε αμέσως μέτρα αλληλεγγύης προς την Κύπρο, η οποία δέχθηκε επιθέσεις από πολλαπλά drones και πυραύλους. Αναπτύξαμε στην περιοχή τη φρεγάτα Languedoc και μία μονάδα αντιαεροπορικής άμυνας Mistral. Σημαντικό στοιχείο που ενισχύει τη συνολική αμυντική διάταξη είναι ότι το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και η ομάδα μάχης του βρίσκονται πλέον κοντά στην Κύπρο. Πριν επιστρέψω στο Παρίσι, θα μεταβώ εκεί για ενημέρωση επί της κατάστασης».

Για το θέμα ρωτήθηκε το πρωί της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο οποίος διέψευσε το ενδεχόμενο, δηλώνοντας: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Κύπρος δέχθηκε επίθεση με ένα drone στην Βρετανική βάση στο Ακρωτήρι όπου προκλήθηκαν ζημιές σε υπόστεγο ενώ την άλλη ημέρα αναχαιτίστηκαν δυο drones, ενώ γνωρίζουμε επίσης για ένα περιστατικό όπου απογειώθηκαν τα ελληνικά F16.