Κρούσματα: «Κοκκίνισε» η Ελλάδα και στον χάρτη του ECDC - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back

Κρούσματα: «Κοκκίνισε» η Ελλάδα και στον χάρτη του ECDC

Ακόμη περισσότερες περιοχές της Ελλάδας μπαίνουν στο “βαθύ κόκκινο”, το υψηλότερο επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο χάρτη που δημοσιεύτηκε σήμερα (Πέμπτη 4 Νοεμβρίου), με βαθύ κόκκινο είναι χρωματισμένη η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 500 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους ή ότι το ποσοστό θετικότητας ξεπερνά το 4%.

Η υπόλοιπη Ελλάδα βρίσκεται στο “κόκκινο”. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν τα νησιά του Αιγαίου και οι Κυκλάδες που βρίσκονται στο “πορτοκαλί”.

Σημειώνεται πως στον εν λόγω χάρτη συνυπολογίζονται το επίπεδο συναγερμού, η θετικότητα των κρουσμάτων και η συχνότητα των τεστ.

Όσον αφορά την θετικότητα, οι προαναφερθείσες περιοχές, όπως και η Πελοπόννησος, βρίσκονται στο “κίτρινο” (1-3,9%), με εξαίρεση την Ηλεία και την Αχαΐα, ενώ οι υπόλοιπες στο “πράσινο” (κάτω από 1%).

Αναφορικά με τον αριθμό των τεστ, η χώρα βρίσκεται στο “βαθύ πράσινο”, με πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!