Κράνος: Πόσο μειώνει τις πιθανότητες θανατηφόρου τραυματισμού

Έρευνα που επιβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι η χρήση κράνους είναι σωτήρια για τους ποδηλάτες, πραγματοποίησαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας του Σύδνεϋ.

Η ανάλυση βασίστηκε σε στοιχεία από 40 διεθνείς επιστημονικές μελέτες στις οποίες είχαν συμμετάσχει περισσότεροι από 64.000 ποδηλάτες και έδειξε ότι τα κράνη βελτιώνουν δραματικά τις πιθανότητες επιβίωσης των ποδηλατών σε περίπτωση ατυχήματος.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στη Διεθνή Επιθεώρηση Επιδημιολογίας (IJE), η χρήση του κράνους συσχετίσθηκε με μείωση κατά 51% των πιθανοτήτων να κτυπήσει ένας ποδηλάτης στο κεφάλι σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς και με μείωση κατά 33% των πιθανοτήτων να κτυπήσει στο πρόσωπο.

bigstock Smiling attractive young woman 133098089
Επιπλέον, μείωνε κατά 69% τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι και κατά 65% τις πιθανότητες θανατηφόρου τραυματισμού στο κεφάλι.

Παλαιότερες μελέτες είχαν συσχετίσει τη χρήση κράνους με τραυματισμό στον αυχένα, η παρούσα μελέτη ωστόσο δεν βρήκε ενδείξεις που να σχετίζονται με αυτό, αντιθέτως έδειξε ότι οι τραυματισμοί στον αυχένα είναι σπάνιοι.

Τα ευρήματα της παρούσας μελέτης υποστηρίζουν την καθιέρωση πολιτικών με τις οποίες θα καθίσταται υποχρεωτική η χρήση κράνους από τους ποδηλάτες για λόγους ασφαλείας, είπαν οι ερευνητές Τζέικ Όλιβερ και Προύντενς Κρέιτον στο παγκόσμιο συνέδριο για την πρόληψη των τραυματισμών Safety 2016 που διεξήχθη στην Φιλανδία.

Η μελέτη τους έδειξε ότι όπως συμβαίνει με τη χρήση κράνους από τους μοτοσικλετιστές έτσι και η χρήση από τους ποδηλάτες προστατεύει από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ δεν αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού στον αυχένα ή στη σπονδυλική στήλη όπως νομίζουν πολλοί.

ΚΟΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ, ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΚΡΑΝΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]