Κορωνοϊός: Ασθενής «απέδρασε» από καραντίνα για να πάει σε πάρτι

Έτσουξε το πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει ένας νεαρός Νορβηγός, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου άφησε την καραντίνα στην οποία βρισκόταν αφού είχε βγει θετικός στον κορονοϊό και πήγε σε πάρτι.

Στον νεαρό παραβάτη επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 κορωνών, δηλαδή περίπου 1.650 ευρώ, αλλά δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά του. Αν δεν πληρώσει το πρόστιμο, θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 40 ημερών, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στη Νορβηγία επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα όσοι δεν είναι ασθενείς ή ύποπτο κρούσμα, που μένουν σε καραντίνα σπίτι τους. Ωστόσο, όσοι δεν υπόκεινται σε αυτές τις απαγορεύσεις μπορούν να κυκλοφορούν σχετικά ελεύθερα, αποφεύγοντας ωστόσο τις κοινωνικές επαφές. Εκτός από την παραβίαση της καραντίνας, με πρόστιμο απειλούνται και όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν στο εξοχικό τους αυτήν την περίοδο. Στη Νορβηγία τα κρούσματα της ασθένειας ανέρχονται σε 2.371 και οι νεκροί έφτασαν τους οκτώ.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΑΣΘΕΝΗΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!