Κορωνοϊός: 32.000 απολύσεις ανακοίνωσαν δύο αεροπορικές εταιρείες

Σε δεινή κατάσταση βρίσκονται οι αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με το που η αμερικανική κυβέρνηση σταμάτησε τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων, δύο αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν απολύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας United Airlines επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι αρχίζει να απολύει περίπου 13.000 από τους εργαζομένους της.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας American Airlines ανακοίνωσε επίσης χθες ότι θα αρχίσει από σήμερα να αναστέλλει τις συμβάσεις 19.000 εργαζομένων της. Η κυβέρνηση χρηματοδοτούσε εν μέρει τη μισθοδοσία των πιλότων, των εργαζομένων στα γκισέ και των μηχανικών.

Οι διαπραγματεύσεις των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για το νέο σχέδιο στήριξης της οικονομίας, που επαναλήφθηκαν χθες Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, δεν έχουν ακόμη καταλήξει.

Οι κοινοβουλευτικοί προσπαθούν παράλληλα να επιτύχουν την έγκριση κειμένου που αφορά την παράταση του προγράμματος ενίσχυσης του τομέα των αερομεταφορών. Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών διαβεβαίωσαν πάντως τους υπαλλήλους τους, σε μηνύματά τους που συμβουλεύτηκε το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι εάν τις προσεχείς ημέρες οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι καταλήξουν σε συμβιβασμό, θα ακυρώσουν τις απολύσεις.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!