Κορωνοϊός: 1.89 εκατομμύρια Αυστραλοί κατέβασαν το COVIDSafe σε 5 ώρες
Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των Αυστραλών στην νέα ηλεκτρονική εφαρμογή της κυβέρνησης, COVIDSafe, η οποία έγινε διαθέσιμη χθες βράδυ και στόχο έχει να εντοπίζει όσους έχουν έρθει εν αγνοία τους σε επαφή με κάποιο άτομο θετικό στον κορωνοϊό.
Από τις 4 το απόγευμα, 1.89 εκατομμύρια Αυστραλοί έχουν κατεβάσει την ηλεκτρονική εφαρμογή, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία της κυβέρνησης. Μιλώντας στο ABC, o υπουργός Υγείας, Greg Hunt είπε οτι ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να φτάσει το 1 εκατομμύριο χρήστες μέσα σε 5 μέρες. Αντί για αυτό, το φτάσανε σε 5 ώρες.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ελπίζει οτι ο συνδυασμός του COVIDSafe με την αύξηση των ιατρικών ελέγχων για τον κορωνοϊό, θα επισπεύσει την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος για θέματα Υγείας, Chris Bowen είπε πως η εφαρμογή έχει ξεκινήσει ως «ένα προσωρινό μέσο», αλλά ο ίδιος αναμένει πως θα περάσει και νομοθετικά όταν συνέλθει το κοινοβούλιο στα μέσα Μαϊου.
Αναφερόμενος στις ανησυχίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, ο κ. Hunt είπε αρχικά πως η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών που χρησιμοποιούν την συσκευή.
«Δεν θα μπορούν. Για την ακρίβεια είναι παράνομο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Hunt. Ο ίδιος τόνισε πως ο κώδικας της εφαρμογής θα γίνει διαθέσιμος σε δύο εβδομάδες για να μπορούν να τον εξετάσουν οι ειδικοί καθώς και οργανισμοί που ασχολούνται με την προστασία προσωπικών δεδομένων.
Ο υπουργός είπε επίσης πως όσοι θέλουν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ψεύτικο όνομα και πως οι μόνοι που θα έχουν πρόσβαση στις λίστες με τις προσωπικές επαφές του κάθε ατόμου που έχει την εφαρμογή, θα είναι υπάλληλοι του υπουργείου υγείας, οι οποίοι θα πρέπει πρώτα να λάβουν την έγκριση του χρήστη.
Προτεινόμενα άρθρα
22.06.2026 | 21:26
22.06.2026 | 20:49
22.06.2026 | 19:34






