«Κλείνει» την Παναγία Σουμελά και φέτος ο Ερντογάν

Η Παναγία Σουμελά δεν πρόκειται να ανοίξει ούτε τον ερχόμενο Δεκαπενταύγουστο ούτε μέχρι και το τέλος του 2018, λόγω εκτεταμένων εργασιών αναστήλωσης, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ερντογάν.

Η άρνηση λειτουργίας έρχεται τη στιγμή που ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, είχε διαβεβαιώσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι όλα ήταν έτοιμα για να δοθεί επιτέλους η άδεια τέλεσης λειτουργίας τον ερχόμενο Δεκαπενταύγουστο. Στο μοναστήρι πραγματοποιούνται εργασίες αναστήλωσης ήδη από το 2015.

Ακόμη, πριν δύο μήνες είχαν δοθεί επίσημες ανακοινώσεις ότι οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί και ότι θα άνοιγε για το κοινό ακόμη και το νέο πέρασμα που έχει αποκαλυφθεί στην Παναγία Σουμελά.

Παράλληλα, η επαναλειτουργία της θεολογικής Σχολής της Χάλκης παραμένει ακόμα στα λόγια, παρά τις υποσχέσεις του Ερντογάν.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΚΛΕΙΣΤΗ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!