κίνα-εκτελέστηκαν-καταδικασθέντες-γ-1183713
ΚΟΣΜΟΣ | 23.05.2023 | 21:13

Κίνα: Εκτελέστηκαν καταδικασθέντες για βιασμό ανηλίκων

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρεις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για βιασμό ανηλίκων εκτελέστηκαν σήμερα στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο της χώρας.

Οι καταδικασθέντες προσέγγιζαν ανήλικα κορίτσια μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, έκλειναν ραντεβού και τα απήγαγαν για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους

Η πρώτη περίπτωση αφορά επιχειρηματία στην επαρχία Χουμπέι ο οποίος καταδικάστηκε για τον βιασμό επτά κοριτσιών, ηλικία 6 έως 14 ετών, από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Αύγουστο του 2019. Τέσσερα εξ αυτών βιάστηκαν κατ’ επανάληψη, ενώ δύο έφηβες έμειναν έγκυες και απέβαλαν.

Στην δεύτερη περίπτωση, παιδεραστής κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό πέντε κοριτσιών – συμπεριλαμβανομένων τριών ηλικίας μικρότερης των 14 ετών – και για παρενόχληση άλλων 14 ανηλίκων, από τα τέλη του 2017 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 στην επαρχία Σαντόνγκ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, κατάφερνε να πείσει τα θύματα να του στείλουν άσεμνες φωτογραφίες και στη συνέχεια τα εκβίαζε ότι θα τις δημοσιοποιούσε εάν αρνούνταν τη συνεύρεση μαζί του.

Η τρίτη περίπτωση αφορούσε κάτοικο της Χενάν, ο οποίος καταδικάστηκε επίσης για βιασμούς ανήλικων κοριτσιών από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Προσέγγιζε τα θύματά του μέσω εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, αποσπούσε άσεμνες φωτογραφίες τους και τα εκβίαζε για να τα εκμεταλλευτεί σεξουαλικά. Σύμφωνα με τη δικογραφία, βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς.

Στην ανακοίνωση του Ανωτάτου Λαϊκού Δικαστηρίου της Κίνας υπογραμμίζεται ότι η εκτέλεση των τριών βιαστών καταδεικνύει την αποφασιστικότητα των αρχών για την προστασία των ανηλίκων, ενώ απευθύνεται έκκληση σε γονείς και εκπαιδευτικούς να επιβλέπουν την πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.