Καρδίτσα: Το Δεκαπενταύγουστο τα εγκαίνια του Λαογραφικού μουσείου Οξυωτών - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Καρδίτσα: Το Δεκαπενταύγουστο τα εγκαίνια του Λαογραφικού μουσείου Οξυωτών

Ο Σύλλογος Απανταχού Οξυωτών Ν. Καρδίτσας «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», έχει προγραμματίσει  για το μήνα Αύγουστο τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

-Ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο και ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια   ενός νέου χώρου πολιτισμού – του Λαογραφικού Μουσείου Οξυωτών, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο, στο κέντρο του χωριού. Ο εν λόγω χώρος, που  ανακαινίστηκε με μέριμνα του Συλλόγου και με τη στήριξη εθελοντών και χορηγών, αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμη σημείο ενδιαφέροντος, παράδοσης και πολιτισμού, για τους Οξυώτες, τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τους επισκέπτες. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παρευρεθούν δάσκαλοι που δίδαξαν στο σχολείο, αποφοιτήσαντες μαθητές, εκπρόσωποι της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Με το πέρας των εγκαινίων θα προσφερθούν εδέσματα, ποτά και αναψυκτικά στους προσκεκλημένους.

-Από το Σάββατο 9 έως την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014, στην αίθουσα παιδείας και πολιτισμού  του προαναφερθέντος χώρου, θα λειτουργήσει για  πρώτη φορά έκθεση ζωγραφικής, αγιογραφίας, ξυλογλυπτικής και φωτογραφίας. Στην έκθεση θα εκτίθενται έργα Οξυωτών δημιουργών –καλλιτεχνών και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 18:00 έως τις 21:00. Για έκτακτες επισκέψεις τις πρωινές ώρες, μετά από συνεννόηση, στο τηλέφωνο 6944-560408.

-Παράλληλα με την έκθεση, μεθοδεύεται η πραγματοποίηση, παρουσιάσεων, ομιλιών και προβολών, το πρόγραμμα των οποίων και το περιεχόμενο θα ανακοινωθεί μελλοντικά.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!