iταλία-νέα-μέτρα-για-την-ενέργεια-ετοιμ-1046550
ΚΟΣΜΟΣ | 28.08.2022 | 22:00

Iταλία: Νέα μέτρα για την ενέργεια ετοιμάζει ο Μάριο Ντράγκι

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Iταλία: Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε σήμερα με δηλώσεις του στην συνεχή αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου. “Πρέπει να δράσουμε σαν την Γαλλία και να διαθέσουμε άλλα 30 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης της τιμής της ενέργειας”, τόνισε ο Σαλβίνι.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “για την επίτευξη του στόχου αυτού χρειάζεται να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και να συνεδριάσει άμεσα το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι”. “Χρειάζεται πολιτική ανακωχή. Οι λογαριασμοί του φωτός και του αερίου δεν έχουν ούτε αριστερή, ούτε δεξιά απόχρωση” τόνισε, χαρακτηριστικά, ο γραμματέας της Λέγκα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι πρόκειται να λάβει νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των πιο ευάλωτων, οικονομικά νοικοκυριών, τα οποία, όμως δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.

Από την αρχή του χρόνου, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης η ιταλική κυβέρνηση έχει εγκρίνει, συνολικά, μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων και των πολιτών, ύψους 52 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan