Ιστορική Σύνοδος Βόρειας και Νότιας Κορέας

Είναι η πρώτη φορά που ηγέτης της Βόρειας Κορέας αποδέχεται να κάνει το υψηλού συμβολισμού βήμα προσέγγισης μεταβαίνοντας σε έδαφος της Νότιας Κορέας.

Το χωριό Πανμουντζόμ που βρίσκεται πάνω στον 38ο παράλληλο χωρίζει από το 1953 δυο κόσμους. Συμβολίζει το καθεστώς ανακωχής μεταξύ Πιονγιάνγκ και Σεούλ.

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον στρέφεται εκεί ενόψει της συνάντησης του βορειοκορεάτη Κιμ Γιονκγ Ουν και του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν.

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση ηγετών των δυο χωρών από το τέλος του πολέμου της Κορέας. Οι δύο προηγούμενες είχαν διεξαχθεί το 2000 και το 2007 σε έδαφος της Βόρειας Κορέας.

Στο «Σπίτι της Ειρήνης» όπου παραδοσιακά φιλοξενούνται συναντήσεις μη στρατιωτικών αξιωματούχων τα μέτρα ασφαλείας για την πρώτη συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο εδώ και πάνω από μία δεκαετία είναι δρακόντεια.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκεται και το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΝΟΔΟΣ, ΚΟΡΕΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!