Ισραήλ: Τρίτη δόση με AstraZeneca σε όλους είχαν παρενέργειες από Pfizer & Moderna
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Ισραήλ: Τρίτη δόση με AstraZeneca σε όλους είχαν παρενέργειες από Pfizer & Moderna

Το Ισραήλ θα ξεκινήσει να κάνει στους πολίτες του την τρίτη δόση του εμβόλιο για τον κορονοϊό τις επόμενες ημέρες, χρησιμοποιώντας αυτό της AstraZeneca, δήλωσε ο εκ των επιτρόπων για την επιδημία στη χώρα, Salman Zarka.

Θα χρησιμοποιηθεί, επίσης, ως ενισχυτικό πλάνο για άτομα που δεν μπορούν να κάνουν εμβόλιο mRNA, προσέθεσε.

«Η οδηγία μας είναι ο θεράπων ιατρός ενός ατόμου να αποφασίζει πότε είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσει το εν λόγω εμβόλιο αντί των σκευασμάτων της Pfizer ή της Moderna (σ.σ. εμβόλια mRNA) τα οποία χρησιμοποιήσαμε στο Ισραήλ», είπε χαρακτηριστικά.

«Μια νέα παρτίδα εμβολίων της AstraZeneca βρίσκεται ήδη στη χώρα και θα παραδοθεί στους υγειονομικούς στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε.

«Σε γενικές γραμμές, εμβόλιο της AstraZeneca προορίζεται για εκείνους που εμφάνισαν παρενέργειες -ακόμη και όχι πολλές- και ως εκ τούτου προέκυψε ιατρική απόφαση η τρίτη λήψη να μην τους γίνει με τα σκευάσματα της Moderna ή της Pfizer, προκειμένου να προστατευθούν και να παράλληλα να τους γίνει η τρίτη δόση», τόνισε.

Θυμίζουμε πως το εμβόλιο της AstraZeneca έχει λάβει έκτακτη έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και άλλους φορείς υγείας, αλλά όχι από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (FDA)

Προ ημερών, η εταιρεία ζήτησε από την FDA να χορηγήσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για τη νέα της θεραπεία για την πρόληψη της νόσου COVID-19.

Η AstraZeneca έχει συμπεριλάβει δεδομένα από μια δοκιμή σε μεταγενέστερο στάδιο πάνω από 5.000 συμμετεχόντων, που έδειξαν ότι το φάρμακο μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων COVID-19 σε άτομα κατά 77%.

Η συγκεκριμένη θεραπεία, μια θεραπεία αντισωμάτων που ονομάζεται AZD7442, θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των ανθρώπων που ενδέχεται να μην έχουν αρκετά ισχυρή ανοσοαπόκριση στα εμβόλια για την COVID-19, είπε η AstraZeneca.

Ενώ τα εμβόλια βασίζονται σε ένα ενεργό ανοσοποιητικό σύστημα για να αναπτύξουν ένα οπλοστάσιο στοχευμένων αντισωμάτων και κυττάρων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις, το AZD7442 περιέχει εργαστηριακά αντισώματα σχεδιασμένα να παραμένουν στο σώμα για μήνες για να περιορίσουν τον ιό σε περίπτωση μόλυνσης.

Μια άδεια των ΗΠΑ για το AZD7442, θα μπορούσε να είναι μια σημαντική νίκη για την AstraZeneca, της οποίας το ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιο για την COVID-19 ακόμη δεν έχει ακόμη εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι συνομιλίες σχετικά με τις συμφωνίες προμήθειας για το AZD7442 συνεχίζονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες κυβερνήσεις, δήλωσε η AstraZeneca.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!