ισραήλ-γενική-απεργία-κατά-του-σχεδίο-1484170
ΚΟΣΜΟΣ | 17.08.2025 | 11:30

Ισραήλ: Γενική απεργία κατά του σχεδίου Νετανιάχου για τη Γάζα

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά από το κάλεσμα των οικογενειών των ομήρων ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να καταλάβει την Γάζα, σήμερα Κυριακή πραγματοποιείται στο Ισραήλ γενική απεργία.

Ακτιβιστές έχουν τοποθετηθεί σε διασταυρώσεις σε πόλεις ολόκληρης της χώρας και μοιράζουν κίτρινες κορδέλες στους περαστικούς.

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι προετοιμάζεται για την προσέλευση σχεδόν ενός εκατομμυρίου ανθρώπων στην Πλατεία Ομήρων στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και για τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σε δραστηριότητες σε εκατοντάδες άλλα σημεία σε ολόκληρο το Ισραήλ.

Στην κεντρική σκηνή της Πλατείας των Ομήρων θα πραγματοποιηθούν επίσης ομιλίες από συγγενείς των ομήρων στις 10 π.μ., 12 μ.μ., 2 μ.μ. και 4 μ.μ. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με μια μαζική συγκέντρωση έξω από το στρατιωτικό αρχηγείο Κίτια στις 8 μ.μ.