ιράν-οι-ηπα-να-ελέγξουν-το-ισραήλ-αν-θέ-1190283
ΚΟΣΜΟΣ | 13.10.2023 | 16:53

Ιράν: Οι ΗΠΑ να ελέγξουν το Ισραήλ, αν θέλουν να αποφύγουν έναν περιφερειακό πόλεμο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Oι ΗΠΑ «πρέπει να ελέγξουν το Ισραήλ», αν θέλουν να αποφύγουν έναν περιφερειακό πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν από τη Βηρυτό, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, προσθέτοντας ότι το Ιράν επιθυμεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του Λιβάνου.

«Η Αμερική θέλει να επιτρέψει στο Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα και αυτό είναι σοβαρό λάθος. Αν οι Αμερικανοί επιθυμούν να αποφύγουν ο πόλεμος να εξαπλωθεί στην περιοχή, πρέπει να ελέγξουν το Ισραήλ”, τόνισε ο Αμίρ Αμπντολαχιάν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Αν δεν σταματήσουν τα ισραηλινά εγκλήματα, δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί», προειδοποίησε.

Ωστόσο ο Ιρανός υπουργός υπογράμμισε ότι “η ασφάλεια και η ειρήνη του Λιβάνου είναι σημαντικές για εμάς”, την ώρα που αυξάνονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο το λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Ιράν, να ανοίξει νέο μέτωπο εναντίον του Ισραήλ.

Οι δηλώσεις του Αμίρ Αμπντολαχιάν έγιναν την ώρα που το Ισραήλ φαίνεται να ετοιμάζει επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας σε απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς.

Ο Ιρανός υπουργός έφρασε χθες Πέμπτη στη Βηρυτό, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και με τον επικεφαλής της λιβανέζικης κυβέρνησης Νατζίμπ Μικάτι.

Τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι ενδέχεται να ανοίξει δεύτερο μέτωπο, στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο, αν η Χεζμπολάχ αποφασίσει να επέμβει στη σύρραξη. Από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου, η εμπλοκή του λιβανέζικου κινήματος από τον νότιο Λίβανο είναι περιορισμένη, με μερικούς βομβαρδισμούς εναντίον ισραηλινών θέσεων στο βόρειο Ισραήλ προκειμένου να υποστηρίξει τη Χαμάς.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.