ιράν-διαδηλώσεις-κατά-της-λειψυδρίας-1057079
ΚΟΣΜΟΣ | 25.08.2022 | 15:22

Ιράν: Διαδηλώσεις κατά της λειψυδρίας ενώ εκατοντάδες άνθρωποι πνίγονται στις πλημμύρες

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκατοντάδες Ιρανοί διαδήλωσαν την Τρίτη και την Τετάρτη στο δυτικό τμήμα της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη πόσιμου νερού.

Τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες άνθρωποι έχουν διαδηλώσει κατά της λειψυδρίας, κυρίως στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Ιράν. Σε ορισμένες συνοικίες στο δυτικό τμήμα της χώρας υπάρχουν διακοπές νερού εδώ και οκτώ μέρες.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν άδεια μπουκάλια νερού στα χέρια τους, φώναζαν συνθήματα κατά των αξιωματούχων και αξίωναν επείγουσα δράση για την παροχή πόσιμου νερού, μετέδωσε το Irna.

Παράλληλα με το πρόβλημα της ξηρασίας, ο λαός της χώρας πάντως έχει να αντιμετωπίσει και τις καταστροφές από τις πλημμύρες που εκδηλώνονται κατά διαστήματα, προκαλώντας μεγάλο αριθμό νεκρών. Στα τέλη Ιουλίου, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων δεκάδες κοντά στην Τεχεράνη, μέσα σε περισσότερο από μία εβδομάδα, από τις πλημμύρες που έπληξαν αρκετές περιοχές της χώρας.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan