Ιπτάμενοι… αστυνομικοί στο Ντουμπάι – Με μηχανές από το… Star Wars

  • Απο stergios
  • 2 Δεκεμβρίου 2018 - 14:32
  • Comments Off

Κάποια χρόνια πριν, θα θύμιζε σκηνικό από ταινία, αλλά στο Ντουμπάι, θα αποτελέσει γεγονός σε λίγο καιρό. Αφού η εκπαίδευση των… ιπτάμενων αστυνομικών ξεκίνησε.

Οι προστάτες του νόμου θα επιθεωρούν με ιπτάμενες μοτοσυκλέτες, που σχεδιάστηκαν στην Καλιφόρνια, για να τους βοηθούν να αποκτούν πρόσβαση σε περιοχές όπου είναι δύσκολο να φτάσουν, σε επείγοντα περιστατικά.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται αστυνομικός που φορά κράνος, ενώ αναχωρεί από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ντουμπάι, όπου και παίρνει μαθήματα οδήγησης.

Τα ιπτάμενα μηχανάκια αναμένεται να βγουν σε δράση μέχρι το 2020, ενώ έχουν ήδη εκπαιδευτεί δύο πληρώματα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας του Ντουμπάι, στόχος είναι να εκπαιδευτούν κι άλλα πληρώματα, ενώ η εταιρεία από την πλευρά της, λέει ότι μπορεί να προμηθεύσει με 30 έως 40 οχήματα την Αστυνομία του Ντουμπάι.

Η ιπτάμενη μοτοσικλέτα θα είναι διαθέσιμη και σε πολίτες, έναντι 150.000 δολαρίων, οι οποίοι όμως θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να το οδηγήσουν με ασφάλεια.

Η μηχανή μπορεί να πιάσει μέχρι και 95χλμ την ώρα και να πετάξει σε ύψος σχεδόν 5 μέτρων.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΝΤΟΥΜΠΑΙ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, VIDEO


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!