η-ακτινογραφία-των-μεγαλοκαταθετώ-175608
ΚΟΣΜΟΣ | 21.03.2015 | 14:58

Η «ακτινογραφία» των μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία: Ανάμεσά τους νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι και εφοπλιστές

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από νοικοκυρές και δημόσιους υπαλλήλους, μέχρι εφοπλιστές και βιομηχάνους περιλαμβάνει η λίστα με τις μεγαλύτερες ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες.

Από την έρευνα της εφημερίδας «Τα Νέα», στα στοιχεία των 2.148 πελατών με ελληνικό ενδιαφέρον των ελβετικών τραπεζών, προκύπτει ότι κατά κύριο λόγο αυτοί ανήκουν σε 28 βασικές ομάδες. Από δημόσιους υπάλληλους, βιομήχανους, και εφοπλιστές έως και αγρότες, νοικοκυρές, γιατρούς, σπουδαστές και άτομα που δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία επαγγελματική ιδιότητα.

Η κατηγορία με τις περισσότερες καταθέσεις είναι εκείνη των ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων, καθώς περισσότερα από 236 εκατ. δολάρια μοιράζονται σε 67 λογαριασμούς, ενώ άλλοι 35 εμφανίζονταν μηδενικοί.

Ακολουθούν οι συνταξιούχοι, με 225.600.000 δολάρια σε 82 λογαριασμούς, ενώ αμέσως μετά είναι οι εφοπλιστές και όσοι δραστηριοποιούνται στο ναυτιλιακό τομέα με 217.800.000 δολάρια σε 45 λογαριασμούς.

Τους περισσότερους λογαριασμούς έχουν οι νοικοκυρές, με 95 από αυτούς να φιλοξενούν καταθέσεις και 106 να παρουσιάζονται μηδενικοί.

tanea 2103 pinakas

Πηγή: «Τα Νέα»

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.