Για μπάνια στον Σηκουάνα δεσμεύτηκε η δήμαρχος των Παρισίων

Ένα φιλόδοξο -πλην όμως αρκετά δαπανηρό- έργο υποσχέθηκε στους συμπολίτες της η δήμαρχος των Παρισίων, Αν Ινταλγκό.

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 που θα διεξαχθούν στην «Πόλη του Φωτός», η Σοσιαλίστρια δήμαρχος ανακοίνωσε πως ο ποταμός Σηκουάνας θα αποκτήσει νερά αρκετά καλής ποιότητας για τους λουόμενους μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Το όραμα της Ινταλγκό θα επιβαρύνει αρκετά τους Γάλλους φορολογούμενους αν σκεφθεί κανείς ότι το κόστος του θα αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η Αν Ινταλγκό οραματίζεται τον Σηκουάνα σαν μία τεχνητή πισίνα…

«Για να γίνει όμως το όνειρό της πραγματικότητα, θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες. Το βακτήριο εντερόκοκκος που εντοπίζεται σε πολύ υψηλά επίπεδα στα νερά του Σηκουάνα, καθιστά απαγορευτικό το μπάνιο των λουόμενων», σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα.

Για την Αν Ινταλγκό, μέχρι το 2024 οι Παριζιάνοι θα μπορούν να κάνουν μία…βουτιά στο Σηκουάνα.

Το όραμα της δημάρχου των Παρισίων σχετίζεται πρωτίστως με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στη γαλλική πρωτεύουσα. Η Σοσιαλίστρια δήμαρχος των Παρισίων φιλοδοξεί μάλιστα να πραγματοποιηθούν το Τρίαθλο και το Freestyle στον ποταμό Σηκουάνα.

Ο ποταμός που διασχίζει το Παρίσι, έχει μήκος 780 χιλιόμετρα και αποτελεί σημαντικότατη υδάτινη εμπορική αρτηρία. Αποτελεί επίσης πόλο έλξης τουριστών. Κατά διαστήματα, παρουσιάζεται υπερχείλιση των υδάτων από το σύστημα υπονόμων του Παρισιού, κυρίως κατά περιόδους μεγάλων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες αστικών λυμάτων να καταλήγουν στον Σηκουάνα.

Προς το παρόν, στο Σηκουάνα απαγορεύεται το μπάνιο για τους λουόμενους. Σύμφωνα με την Σελιά Μπλαουέλ,υπεύθυνη για το περιβάλλον και την πολιτική των υδάτων του ποταμό στο δήμο της γαλλικής πρωτεύουσας, όποιος κάνει μπάνιο, τιμωρείται με πρόστιμο, αλλά και κινδυνεύει να μολυνθεί από βακτήρια.

Ο ποταμός Σηκουάνας είναι πράγματι μολυσμένος με τον εντερόκοκκο «Escherichia coli». Παρ ‘όλα αυτά, η ποιότητα των υδάτων του βελτιώνεται με το χρόνο. Το θέμα είναι πώς όταν πέφτουν καταιγίδες, αυτές υποβαθμίζουν την ποιότητα του νερού. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτή η ποιότητα παραμένει σωστή, ανεξάρτητα από τον καιρό. Αυτό συνέβη στη λεκάνη La Villette και καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την κατάσταση αρκετά γρήγορα », επισημαίνει η Γαλλίδα ειδικό.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΜΠΑΝΙΑ, ΣΙΚΟΥΑΝΑ, ΠΑΡΙΣΙΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!