Γαλλία -Απαγόρευση κυκλοφορίας: Υποχρεωτική κοινωνική εργασία για παραβάτες

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 25 Μαρτίου 2020 - 22:24
  • Comments Off

Καθημερινά οι περισσότερες χώρες του κόσμου έρχονται αντιμέτωπες με πολίτες που αρνούνται να τηρήσουν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Ο γενικός εισαγγελέας Παρισιού, Ρεμί Εΐτζ, μιλώντας σήμερα στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, προτείνει στην κυβέρνηση αντί αυστηρών ποινών για την μη τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, να επιβάλλεται υποχρεωτική κοινωνική εργασία σε νοσοκομεία.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει 3 δισεκ ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ζουν σε συνθήκες καραντίνας, κλεισμένοι στα σπίτια τους προκειμένου να σταματήσει η μετάδοση της νόσου. Από τις πρώτες χώρες που επέβαλαν καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, η Γαλλία, η οποία μετρά πλέον 1331 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Κατ’ αντιστοιχία με την Ελλάδα, που έχει εφαρμόσει εγκαίρως απαγόρευση κυκλοφορίας, το πρόστιμο για την μη τήρηση των μέτρων και την άσκοπη μετακίνηση αγγίζει τα 135 ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με την Le Figaro, αν ο πολίτης συλληφθεί για δεύτερη φορά χωρίς βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης σε διάστημα 15 ημερών, τότε θα του επιβληθεί πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Κοινωφελή εργασία σε νοσοκομεία για τους παραβάτες της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ο γενικός εισαγγελέας Παρισιού, Ρεμί Εΐτζ, προτείνει στην κυβέρνηση μέτρα που θα συμβάλλουν πρακτικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με αυτόν, αντί αυστηρών ποινών για την μη τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, να επιβάλλεται υποχρεωτική κοινωνική εργασία σε νοσοκομεία.

«Θα δώσω οδηγίες για την υιοθέτηση ποινικών μέτρων, που να ευνοούν την εργασία για το κοινό καλό. Αυτές οι παραβάσεις αφορούν συνήθως νεαρής ηλικίας πληθυσμό για τους οποίους ένα πρόστιμο 3.750 ευρώ είναι χωρίς αμφιβολία πολύ υψηλό και μια ποινή φυλάκισης δεν ανταποκρίνεται στην πρόκληση της πραγματικότητας» λέει ο Γάλλος εισαγγελέας. Αντ’ αυτού, προτείνει οι παραβάτες να υποχρεούνται να βοηθήσουν στα νοσοκομεία της χώρας τα οποία και επιβαρύνονται με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού.

Εχθές έγινε γνωστό πως 34χρονος συνελήφθη και του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 4 μηνών, αφού παραβίασε 8 φορές την απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γαλλία.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!