Γαλλία: 150 εκατ. ευρώ για τον «χαμένο πίνακα» του Καραβάτζιο (φωτο)

Για «επαναστατικό δημιούργημα» κάνει λόγο ο Γάλλος ειδικός σε θέματα τέχνης, Ερίκ Τουρκέν, αναφερόμενος στον πίνακα του διάσημου Ιταλού καλλιτέχνη Καραβάτζιο που βρέθηκε πρόσφατα στη σοφίτα ενός παλιού σπιτιού στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Ο πίνακας, που είχε ξεχαστεί κάτω από ένα παλιό στρώμα επί έναν αιώνα, είναι ο χαμένος πίνακας του διάσημου Ιταλού ζωγράφου «Ιουδήθ και Ολοφέρνης».

Το έργο απεικονίζει την βιβλική ιστορία της Ιουδήθ, μιας νεαρής χήρας, που τερματίζει την πολιορκία των Ασσυρίων στην πόλη της, αποπλανώντας και αποκεφαλίζοντας τον στρατηγό Ολοφέρνη. Η φιγούρα που βρίσκεται δίπλα της κοιτάζοντάς την, είναι η άρρωστη και υπηρέτριά της.

Caravaggio-ioudas-dyo
Caravaggio-ioudas-ena

Ο πίνακας θα δημοπρατηθεί στις 27 Ιουνίου στην Τουλούζη ενώ πολλοί πιστεύουν, όπως και ο Ερίκ Τουρκέν, ότι τελικά το έργο θα πουληθεί πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ.

«Το ενδιαφέρον για τον πίνακα είναι μεγάλο, κυρίως από ανθρώπους που μπορούν να αντιληφθούν την αξία του», τονίζει.

«Ο πίνακας είναι εξαιρετικά καλός, πολύ καλύτερος από τον Καραβάτζιο που έχω δει στη Νάπολη», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αν και όλοι συμφωνούν για την ποιότητα του έργου, υπάρχουν ορισμένοι εμπειρογνώμονες – ιδιαίτερα στην Ιταλία – που έχουν αμφιβολίες, καθώς πιστεύουν ότι είναι ένα αντίγραφο του Φλαμανδού καλλιτέχνη Λουί Φινσόν.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΧΑΜΕΝΟ, ΠΙΝΑΚΑ, ΚΑΡΑΒΑΤΖΙΟ, 150 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!