«Φρούριο» η Ρώμη ενόψει της αυριανής Συνόδου

Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και οι αστυνομικές δυνάμεις αυξάνουν ακόμη περισσότερο τα αντιτρομοκρατικά μέτρα, ενόψει της αυριανής πανηγυρικής συνόδου για τα εξήντα χρόνια από την υπογραφή της Ιδρυτικής Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός τύπος, οι εντατικοί έλεγχοι επεκτείνονται τώρα και στο διαδίκτυο, ιδίως σε «σελίδες» ατόμων που μπορεί να συνδέονται με τρομοκρατικά δίκτυα και με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Συνολικά, αύριο, πρόκειται να οργανωθούν, στην Ρώμη, τέσσερις ξεχωριστές πορείες και διαδηλώσεις, με θέμα την μελλοντική πορεία της Ευρώπης. Γίνεται και πάλι αναφορά σε ανησυχίες για τυχόν έλευση βίαιων διαδηλωτών από την Γαλλία, την Γερμανία και την Ελλάδα. Σε μεγάλες οδικές αρτηρίες της Αιώνιας Πόλης απαγορεύεται από σήμερα το παρκάρισμα, ενώ γίνονται συνεχείς έλεγχοι και σε πεζούς που εισέρχονται στο ιστορικό κέντρο.

Στην περιοχή του δημαρχιακού μεγάρου (στην Πιάτσα Βενέτσια) και του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου, δημιουργήθηκαν δυο «κόκκινες ζώνες»: επιτρέπεται η πρόσβαση αυστηρά και μόνον στους κατοίκους, μετά από αυστηρό έλεγχο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΡΩΜΗ, ΦΡΟΥΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!