ΡΟΗ
προηγ επομ

Έρευνες σε Κύπρο & Αν. Μεσόγειο -Νέες απειλές Ερντογάν

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ταγίπ Ερτνογάν όσον αφορά τις έρευνες στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι θα τις συνεχίσει κανονικά.

Έντονη απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στον Σαρλ Μισέλ, ο οποίος τον είχε προτρέψει να αποφύγει την επιθετική ρητορική στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του Ο ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι δεν ξέρουν ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν και ότι δεν δέχεται εντολές για το τί πρέπει να πει. Στην συνέχεια, δήλωσε ότι όσοι ρωτούν τι θέλει η Τουρκία στη Συρία, τη Λιβύη, το Καραμπάχ, την ανατολική Μεσόγειο, δεν παρακολουθούν τι γίνεται στον κόσμο ή τάσσονται με τους εχθρούς της Τουρκίας. Τέλος, δήλωσε ότι η Τουρκία θα αρπάζει κάθε ευκαιρία που θα της παρουσιαστεί και ότι αν ο Θεός θελήσει να είναι στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, τότε εκείνος θα παρευρεθεί με μεγάλη αντιπροσωπεία.

Όλες αυτές οι δηλώσεις έγιναν, ενώ η την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΕ υποσχέθηκε στήριξη 3,5 δισ. ευρώ στην Τουρκία για να συνεχίσει να φιλοξενεί Σύριους πρόσφυγες ως το 2024.

Επιπλέον, η ΕΕ έιχε αποσύρει τις κυρώσεις που ήθελε να επιβάλλει στην Τουρκία,  καθώς η Τουρκία απέσυρε ένα από τα ερευνητικά σκάφη της από την Ανατολική Μεσόγειο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]