Νεκροί και οι τρεις ισλαμιστές τρομοκράτες στη Γαλλία μετά από αστυνομική επιχείρηση
Νεκροί από τα πυρά αστυνομικών έπεσαν οι ισλαμιστές αδελφοί Κουασί, δράστες της εφόδου σε τυπογραφείο που βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Παρισιού. Το θρίλερ της ομηρίας των ατόμων που κρατούσαν τα δύο αδέλφια, έληξε με μια αστραπιαία επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Γαλλικής αστυνομίας λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής.
Αρχικά επίλεκτες δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας (GIGN) ακροβολίστηκαν στα κτήρια γύρω από αυτό στο οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέρφια και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο και τα δύο αδέρφια Κουασί είναι νεκρά ενώ αντίθετα καλά στην υγεία τους είναι οι όμηροι, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα μέλος της ομάδας GIGN έχει τραυματιστεί.
Την ίδια σχεδόν κατάληξη είχε και το δεύτερο θρίλερ με την ομηρία πέντε ατόμων σε ένα εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής είχε εισβάλει ένοπλος. Επίλεκτες δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας απελευθέρωσαν τους ομήρους σκοτώνοντας τον δράστη. Πρόκειται για τον Αμεντί Κουλιμπαλι, 33 ετών, από το Ζουβισι-σουρ-Ορζ του Παρισιού. Ο άνδρας πιστεύεται ότι συνδέεται με τους αδελφούς Σαΐντ και Σερίφ Κουασί που ευθύνονται για το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό την περασμένη Τετάρτη.
Προτεινόμενα άρθρα
26.07.2026 | 08:00
25.07.2026 | 21:30






