Έως 15.000 προσλήψεις στο δημόσιο υπόσχεται ο Ρέντσι βάζοντας φρένο στις απολύσεις

Έως και 15.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας  στα πλαίσιο της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης που προωθεί η κυβέρνησή του.

Οι νέες προσλήψεις αυτές πάντως συνδέονται άρρηκτα με την υποχρεωτική συνταξιοδότηση όσων συμπληρώνουν 42 χρόνια ενσήμων, με βάση τις πληροφορίες για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.  Μέχρι τώρα, οι υπάλληλοι είχαν δικαίωμα να ζητούν διετή αναβολή της συνταξιοδότησής τους, τη λεγόμενη «παραμονή σε ενεργό δράση».

Παράλληλα, το ανώτατο όριο ηλικίας για την συνταξιοδότηση των ιατρών, των καθηγητών πανεπιστημίου και των δικαστικών πρόκειται να μειωθεί από το εβδομηκοστό πέμπτο έτος στο εβδομηκοστό. Για τους δικαστικούς, η αλλαγή αυτή θα εφαρμοσθεί από το 2015, «για να μην προκληθούν πρακτικά και λειτουργικά κενά».

«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να ενισχύσουμε με ουσιαστικό τρόπο την ανανέωση του (στελεχικού) δυναμικού της δημόσιας διοίκησης», τόνισε ο Ματέο Ρέντσι στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να μειωθεί κατά 50% το σύνολο των αδειών για συνδικαλιστική δραστηριότητα. Την ίδια ώρα εγκρίνεται η υποχρεωτική κινητικότητα για τους δημοσίους υπαλλήλους, με τον όρο οι μεταθέσεις να μην ξεπερνούν την απόσταση των πενήντα χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας των εργαζομένων.

Προς το παρόν, όπως υπογραμμίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση Ρέντσι δεν έχει εκφραστεί υπέρ της απόλυσης ή της ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητας οποιουδήποτε συγκεκριμένου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΙΤΑΛΙΑ, ΜΑΤΕΟ ΡΕΝΤΣΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]