Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Κωνσταντινούπολης για τον… Κριστιάνο Ρονάλντο

Ένταση σημειώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Κωνσταντινούπολης, ανάμεσα στον δήμαρχο της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου και τον δημοτικό σύμβουλο του AKP, Γιαβούζ Σελίμ Τουντζέρ με αφορμή μία χιουμοριστική δημοσίευση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο σύμβουλος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Γιαβούζ Σελίμ Τουντζέρ κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης (19/11), εξαπέλυσε επίθεση για μία ανάρτηση του δήμου στις 28 Σεπτεμβρίου, όπου έδειχνε μοντάζ του διάσημου ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στη φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος ο Ρονάλντο κρατάει ένα βιβλίο στα ισπανικά, αλλά στο μοντάζ από τον δήμο της Κωνσταντινούπολης κρατάει ένα αντίγραφο του Nutuk, της πιο διάσημης ομιλίας του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

«Πρόσφατα στείλαμε χιλιάδες βιβλία σε βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα, και φυσικά συμπεριλάβαμε τη νέα μας εκτύπωση Nutuk. Αλλά αυτό δεν το περιμέναμε! :)», ανέφερε η δημοσίευση του δήμου.

Ο Τουντζέρ επιτέθηκε στον δήμο για τη συγκεκριμένη ανάρτηση, αναφέροντας ότι καυχιόταν για «fake news».

«Αυτό δείχνει την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει ο δήμος της Κωνσταντινούπολης», δήλωσε ο Τουνζέρ , απευθυνόμενος στον Ιμάμογλου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, απάντησε στον σύμβουλο του AKP ότι μάλλον έχει χάσει την αίσθηση του χιούμορ καθώς η ανάρτηση ήταν ένα αστείο.

«Υπάρχει ένα ωραίο και χιουμοριστικό χαμόγελο με αυτήν τη φωτογραφία, αλλά πρέπει να έχετε χάσει τις δεξιότητές σας για αστεία».

Από την πλευρά του ο Βολκάν Γιλμάζ, αντιπρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και δήμρχος Σηλυβρίας, δηλωσε «καταδικάζω τον δήμο Κωνσταντινούπολης επειδή χρησιμοποίησε τον Nutuk σαν αστείο», ισχυριζόμενος ότι αποτελεί προσβολή για όσους πολέμησαν στον πόλεμο ανεξαρτησίας της Τουρκίας και για τον Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά και για όλο το τουρκικό έθνος.

Από την πλευρά του ο Ιμάμογλου καταδίκασε τα λεγόμενα του Γίλμαζ.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΡΟΝΑΛΝΤΟ, ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!