Έκλεψαν άμμο από παραλία και κινδυνεύουν με έξι χρόνια φυλάκιση

H παραλία Chia στην Σαρδηνία έχει πολλές ομοιότητες με την εντυπωσιακή παραλία «Βοϊδοκοιλιά» της Μεσσηνίας και είναι ξακουστή για την σπάνια άμμο που διαθέτει. Προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες και μάλιστα υπάρχει αυστηρό νομικό καθεστώς για τους παραβάτες.

Δύο Γάλλοι τουρίστες φαίνεται πως δεν γνώριζαν τίποτε από όλα αυτά ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν. Επισκέφθηκαν την φημισμένη παραλία της Σαρδηνίας και αφού έκαναν τις διακοπές τους γέμισαν με την σπάνια άμμο σε 14 μεγάλες φιάλες και τις ΄τοποθέτησαν στο βαν τους. Η αστυνομία των ιταλικών συνόρων διαπίστωσε ότι η λευκή άμμος αφαιρέθηκε από την παραλία της Κία στα νότια του ιταλικού νησιού και συνέλαβε τους Γάλλους τουρίστες. Το ζεύγος επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πορθμείο για την Τουλόν, στη νότια Γαλλία, από το Porto Torres.

Στην απολογία τους υποστήριξαν πως δεν γνώριζαν τίποτα για τις σχετικές απαγορεύσεις, ούτε γνώριζαν πως διέπρατταν κάποιο αδίκημα. Τώρα, όμως, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο έως και έξι χρόνια φυλάκισης, καθώς οι αρχές της Σαρδηνίας έχουν λάβει αυστηρά μέτρα για όσους επιχειρούν να πάρουν άμμο, όστρακα και άλλα υλικά από την παραλία. Επίσης επιβάλλονται πρόστιμα που ξεκινούν από 3.000 Ευρω.

Η ιταλική αστυνομία δήλωσε ότι αυτό το καλοκαίρι σημειώθηκε «έκρηξη» στην ποσότητα άμμου, οστράκων και άλλων αντικειμένων παραλίας που βρέθηκαν στις αποσκευές των τουριστών σε ελέγχους που έγιναν στα αεροδρόμια του νησιού. Υπολογίζεται πως η άμμος που έχει αφαιρεθεί συνολικά από όλες τις παραλίες του νησιού υπολογίζεται στους 10 τόνους μόνο εντός του 2019.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΛΟΠΗ, ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΑΜΜΟΣ, ΣΑΡΔΗΝΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!