Δευτέρα
5
Ιούνιος
Back

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Χωρίς ποινικές διώξεις η δίκη του αστυνομικού που σκότωσε την διαδηλώτρια

Η αστυνομία του Καπιτωλίου, μετά από έρευνα έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο αστυνομικός που σκότωσε την διαδηλώτρια Άσλι Μπάμπιτ κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο ακολούθησε τις νόμιμες διαδικασίες.

Η Άσλι Μπάμπιτ ήταν θερμή υποστηρίκτρια του Τράμπ και σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Οι Μπάμπιτ ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε ενστερνιστεί ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούσαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Πίστευε επίσης τον ψευδή ισχυρισμό ότι ο Τράμπ έχασε τις προεδρικές εκλογές του 2020 λόγω εκλογικής απάτης. Η Μπάμπιτ ήταν η μία από τους 5 νεκρούς εκείνης της ημέρας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας του Καπιτωλίου λέει το εξής:

“Οι ενέργειες του αξιωματικού σε αυτήν την υπόθεση ενδέχεται να έσωσαν τα μέλη (του Κογκρέσου) και το προσωπικό από σοβαρούς τραυματισμούς και πιθανό θάνατο από ένα μεγάλο πλήθος ταραξιών…”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!