Δήμαρχος στο Μεξικό νεκρός από το καρτέλ ναρκωτικών

Με τη ζωή του πλήρωσε ο δήμαρχος στη μικρή πόλη Σάντα Άνα Μάγια στο δυτικό Μεξικό τον αγώνα του κατά των καρτέλ ναρκωτικών καθώς βρέθηκε δολοφονημένος με σημάδια βασανισμού στο αμάξι του, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε o επικεφαλής της ένωσης για την τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας, Ρικάρντο Μπαπτίστα. Ο θάνατος του 62χρονου Ιγνάθιο Λόπεζ Μεντόζα, πιστεύεται ότι προήλθε από δολοφονία των καρτέλ, όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό MVS, ο Μπαμπίστα.

Ο Μεντόζα ήταν γιατρός στο επάγγελμα και μέλος του αριστερού Εργατικού Κόμματος και τον περασμένο μήνα είχε λήξει τη 18μηνη απεργία πείνας, σε μια απόπειρα να πείσει τη κυβέρνηση να δώσει περισσότερους πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εικάζεται ότι ο δήμαρχος δολοφονήθηκε όταν το καρτέλ Καμπαλέρος Τεμπλάριος του έκλεισε ραντεβού προκειμένου να πάρει μέρος των κυβερνητικών χρημάτων που όμως ο Μεντόζα δεν είχε ακόμα λάβει.

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει ο ίδιος, τα καρτέλ των ναρκωτικών έχουν ζητήσει από τους δημάρχους το 10% από κάθε χρηματοδότηση δημόσιου έργου, διαφορετικά δεν πρόκειται να αφήνουν κανένα έργο να ξεκινήσει. 

Πηγή: BBC

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΕΞΙΚΟ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΑΡΤΕΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!