Δήμαρχος Λονδίνου: Χαιρετίζει απόφαση που αφαιρεί από την Uber την άδεια λειτουργίας

Εκτός κυκλοφορίας θα τεθεί η Uber στο Λονδίνο, μετά την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής της πόλης να μην ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της εταιρείας.

«Θεωρούμε ότι η προσέγγιση της Uber προδίδει μια έλλειψη εταιρικής υπευθυνότητας σχετικά με έναν αριθμό ζητημάτων που ενδεχομένως έχουν επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ρυθμιστική αρχή μεταφορών του Λονδίνου. Στην ίδια απόφαση γίνεται λόγος και για το λογισμικό που είχε αναπτύξει η εταιρεία προκειμένου να μην είναι δυνατός ο έλεγχος των δραστηριοτήτων της από τις ρυθμιστικές αρχές και της δυνάμης επιβολής του νόμου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν χαιρέτισε την απόφαση λέγοντας πως θα ήταν «λάθος να χορηγηθεί άδεια στην Uber εάν αυτή έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών».

Η τελευταία ημέρα που τα οχήματα της Uber θα κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου θα είναι η 30η Σεπτεμβρίου.

Η Uber βρέθηκε αντιμέτωπη με την κριτική σωματείων, δικαστών αλλά και των παραδοσιακών οδηγών ταξί σχετικά με τις συνθήκες εργασίας.

Πλέον η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση σε χρονικό διάστημα 21 ημερών. Η εφαρμογή της Uber κινητοποιούσε περισσότερες από 40.000 οδηγούς και είχε χρησιμοποιηθεί από 3,5 εκατομμύρια λονδρέζους.

ΚΟΣΜΟΣ, UBER, ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!