o-διευθυντής-του-βρετανικού-μουσείου-1267938
ΚΟΣΜΟΣ | 30.11.2023 | 20:37

O διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου “αδειάζει” τον Ρίσι Σούνακ

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ιδιαίτερα αιχμηρός για την κυβέρνηση της Βρετανίας και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ ήταν ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, μιλώντας σε podcast για το διπλωματικό επεισόδιο με την Ελλάδα, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

“Θα συνεχίσω να προσπαθώ για μία συμφωνία, παρά το γεγονός ότι κατέστη σαφές πως δεν υπάρχει πρόθεση στήριξης από τη βρετανική κυβέρνηση και ότι Στάρμερ δεν έχει πρόθεση να αλλάξει τον νόμο”, είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Και πρόσθεσε: “Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε για μία λύση που θα μοιράζει τον χρόνο παραμονής των Γλυπτών μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου. Είναι δύσκολο να το πετύχουμε, αλλά αξίζει να το επιδιώξω. Συνεχίζω να εργάζομαι σκληρά και μπορούμε να βρούμε διέξοδο, ακόμα κι αν δεν αλλάξει ο νόμος”.

Αναφερόμενος στην ακύρωση της συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τζορτζ Όσμπορν… απόρησε πώς ο Ρίσι Σούνακ περίμενε ότι ο Έλληνας ομόλογος του δεν θα έκανε αναφορά στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

“Πολύ συχνά θεωρούν ότι στην πολιτική όλα είναι μία συνωμοσία, ενώ πολύ απλά η κυβέρνηση μπορεί να τα θαλασσώσει”, σχολίασε.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.