Διαψεύδει τα δημοσιεύματα για αργομισθία της συζύγου του στο Δημόσιο ο Φιγιόν - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα για αργομισθία της συζύγου του στο Δημόσιο ο Φιγιόν

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του να κερδίσει την προεδρία της χώρας κι απέρριψε τις κατηγορίες μέσων ενημέρωσης περί του ότι η σύζυγός του λάμβανε μισθό βοηθού του αλλά στην πραγματικότητα δεν εργάστηκε ποτέ.

Ο Φιγιόν είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1 ότι τα δύο του παιδιά εργάστηκαν για αυτόν κάποια στιγμή που ήταν γερουσιαστής, προσθέτοντας πως και η σύζυγός του εργάστηκε γι’ αυτόν απ’ όταν εξελέγη για πρώτη φορά, το 1980.

Η εβδομαδιαία γαλλική εφημερίδα Le Canard Enchaîné έγραψε αυτή την εβδομάδα πως η Πενέλοπι Φιγιόν αμείφθηκε με 600.000 ευρώ για πολυετή εργασία σε ρόλο κοινοβουλευτικού βοηθού του Φιγιόν, του διαδόχου του στην έδρα, αλλά και για την εργασία που προσέφερε σε ένα έντυπο πολιτιστικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από την έρευνα των συντακτών της δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι η Φιγιόν εργάστηκε ποτέ.

Ο Φρανσουά Φιγιόν διαβεβαιώνει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Η σύζυγός του, τόνισε, προσέφερε εργασία που περιλάμβανε επισκοπήσεις του Τύπου, επιμέλεια ομιλιών του, συναντήσεις εξ ονόματός του κ.ά.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!