διάγγελμα-μπάιντεν-για-τους-πολέμους-1187283
ΚΟΣΜΟΣ | 19.10.2023 | 07:58

Διάγγελμα Μπάιντεν για τους πολέμους σε Ισραήλ και Ουκρανία

Διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό σχετικά με την απάντηση των ΗΠΑ στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία θα απευθύνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σήμερα Πέμπτη στις 20:00 τοπική ώρα από το Οβάλ Γραφείο του όπως, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

«Αύριο, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα απευθυνθεί στο έθνος για να μιλήσει για την απάντησή μας στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ και τον συνεχιζόμενο βίαιο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου Καρίν Ζαν Πιέρ.

Ο  Τζο Μπάιντεν αναμένεται σύμφωνα με το CNN να υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τους πολέμους τόσο στην Ουκρανία όσο και στο Ισραήλ. Αναμένεται επίσης να διατυπώσει το επιχείρημα ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας και του Ισραήλ είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σε μια εποχή που ο κόσμος βρίσκεται σε σημείο καμπής.

«Θα υποστηρίξει ότι το κόστος της αδράνειας και το κόστος της αποχώρησης είναι πολύ υψηλότερο», όπως ανέφερε αξιωματούχος μιλώντας στο CNN.