Δείτε για ποιο λόγο απέλυσαν δημόσιο υπάλληλο στη Γερμανία

Γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη την Τρίτη πως τοπικές αρχές στο Βερολίνο δικαιούνταν να απολύσουν έναν δημόσιο υπάλληλο ο οποίος διάβαζε το «Mein Kampf» – «Ο Αγών μου», το αυτοβιογραφικό έργο/ μανιφέστο του Αδόλφου Χίτλερ- εν μέσω του εργάσιμου ωραρίου του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Politico, ο άνδρας εργαζόταν στο τμήμα αδικημάτων διατάραξης δημόσιας τάξης, όταν βρέθηκε να διαβάζει μια αυθεντική κόπια του «Mein Kampf» ενώ έκανε το διάλειμμά του. Στο εξώφυλλο του βιβλίου υπήρχε μια σβάστικα, σύμβολο η προβολή του οποίου είναι παράνομη στη Γερμανία.

Ο δημόσιος υπάλληλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ωστόσο το δικαστήριο εργατικών διαφορών του Βερολίνου- Βραδεμβούργου απεφάνθη ότι η απόλυση ήταν νόμιμη, επειδή φορούσε στολή εργασίας και ως εκ τούτου εκπροσωπούσε την πόλη του Βερολίνου.

Ο υπάλληλος, σύμφωνα με το δικαστήριο, ήταν «υποχρεωμένος να υποστηρίζει την ελεύθερη δημοκρατική θεμελιώδη τάξη του Συντάγματος».

«Προβάλλοντας δημοσίως μια σβάστικα, ένα αντισυνταγματικό σύμβολο, παραβίασε αυτή την υποχρέωση» κατέληξε το δικαστήριο, προσθέτοντας ότι η πόλη δεν πρέπει απλά να δίνει προειδοποίηση για τέτοιου είδους συμπεριφορά, αλλά και να τη θεωρεί λόγο απόλυσης/ τερματισμού εργασίας.

Σημειώνεται πως το βιβλίο κατέστη διαθέσιμο ξανά στα γερμανικά βιβλιοπωλεία μόλις πέρυσι. Στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου τα πνευματικά δικαιώματα είχαν περάσει στο κρατίδιο της Βαυαρίας, που εμπόδιζε την έκδοσή του.

Όταν έληξαν τα πνευματικά δικαιώματα, ένα ερευνητικό ινστιτούτο προέβη στην επανέκδοσή του, η οποία περιλαμβάνει και σχόλια. Η νέα αυτή έκδοση έγινε μπεστ σέλερ, με περίπου 85.000 κόπιες να πωλούνται μέσα στο πρώτο έτος.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ, ΧΙΤΛΕΡ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!