χερσώνα-ο-ρωσικός-στρατός-διέλυσε-με-δ-1014795
ΚΟΣΜΟΣ | 27.04.2022 | 16:03

Χερσώνα: Ο Ρωσικός στρατός διέλυσε με δακρυγόνα ειρηνική διαδήλωση κατά της κατοχής

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα ρωσικά στρατεύματα έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν Ουκρανούς διαδηλωτές στην κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Χερσώνα, σύμφωνα με αναφορές.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν με εγκαύματα και ένας υπέστη κάταγμα στο πόδι, σύμφωνα με τοπικό νοσοκομείο.

H Λευκορωσίδα δημοσιογράφος Hanna Liubakova δημοσιοποίησε και σχετικό βίντεο, γράφοντας:

«Σήμερα κάτοικοι της Χερσώνας συγκεντρώθηκαν σε μια ειρηνική κινητοποίησης για να δείξουν ότι ανήκουν στην Ουκρανία και αντιτίθενται στην Ρωσική κατοχή. Ο Ρωσικός Στρατός αντιμετώπισε τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βολίδων κρότου. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, όπως έγινε γνωστό».

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλείται εντωμεταξύ υψηλόβαθμο αξιωματούχο που ανέφερε ότι σε άλλα μέρη της νότιας Ουκρανίας, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τμήματα των περιοχών Ζαπορίζια και Μικολάγιεφ, καθώς και μέρος της περιοχής Χάρκοβο στα ανατολικά του Κιέβου.