Χάπι κατά του κορωνοϊού θα κυκλοφορήσει η Pfizer

Xάπι κατά της νόσου COVID-19 σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Pfizer.

Το εν λόγω χάπι, θα επιτρέπει την κατ’ οίκον νοσηλεία χωρίς ανάγκη νοσοκομείου .

Οι κλινικές μελέτες σε δείγμα 60 εθελοντών ξεκίνησαν ήδη σε Βέλγιο και ΗΠΑ και, αν όλα πάνε καλά, θα αρχίσει να διατίθεται από το φθινόπωρο.

Στον πυρήνα του νέου φαρμάκου βρίσκεται ένας αναστολέας πρωτεάσης, το συνθετικό αντιιικό μόριο PF 07321332, που αποτρέπει τον αναδιπλασιασμό του κορωνοϊού στη μύτη, στον λάρυγγα και στους πνεύμονες. Αναστολείς πρωτεάσης χορηγούνται ήδη σε ασθενείς με AIDS, παρότι η μακροχρόνια χορήγησή τους έχει παρενέργειες. Οι εθελοντές, επίσης, θα παίρνουν ριτοναβίρη, ακόμη ένα αντιιικό για το AIDS, που θα αυξήσει τη συγκέντρωση του PF 07321332 στο αίμα τους.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας και πρόεδρο του τομέα έρευνας Μίκαελ Ντόρστεν, το χάπι έχει σχεδιαστεί ώστε να χορηγείται στα πρώτα ίχνη της λοίμωξης, περιορίζοντας τις πιθανότητες ανάγκης νοσηλείας του αρρώστου σε νοσοκομείο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΧΑΠΙ, PFIZER, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]