Αποδείξεις του Reuters για νοθεία στις ρωσικές εκλογές

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει νοθεία στις ρωσικές εκλογές, δίνοντας στη δημοσιότητα οπτικό υλικό που όπως υποστηρίζει αποδεικνύει ότι οι ίδιοι άνθρωποι ψήφισαν δύο ή και τρεις φορές σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα.

Φωτορεπόρτερ είχαν στηθεί σε εκλογικά κέντρα και κατέγραφαν την προσέλευση των ψηφοφόρων σε εκλογικά κέντρα στην πόλη Ust-Djeguta, στα νότια της χώρας. Η σύγκριση του υλικού από διαφορετικά εκλογικά κέντρα ήταν διαφωτιστική.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ίδιοι άνθρωποι προσήλθαν και ψήφισαν στα εκλογικά κέντρα 215, 216 και 217 της πόλης Ust-Djeguta, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για μία γνωστή πρακτική ως «καρουζέλ» στη Ρωσία.

Η πιο ισχυρή απόδειξη νοθείας στην έρευνα του Reuters αφορά εκλογικό κέντρο στη Συμφερούπολη της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία, πριν από τέσσερα χρόνια.

Δημοσιογράφοι του Reuters μετρούσαν έναν προς έναν τους ψηφοφόρους που προσήλθαν στο εκλογικό κέντρο 265. Μέτρησαν συνολικά 797 πολίτες που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα ψήφισαν 1.325 άνθρωποι.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΟΘΕΙΑ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, REUTERS, ΡΩΣΙΚΕΣ