Απίστευτος Τραμπ: Η αστυνομία πρέπει να χρησιμοποιεί βία, αλλά με… συμπόνια

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 13 Ιουνίου 2020 - 08:21
  • Comments Off

Ανένδοτος στάθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στα αιτήματα των πολιτών που έχουν γιγαντωθεί μετά την υπόθεση δολοφονίας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς.

Μιλώντας σε μια εκκλησία στο Ντάλας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία το θέμα συζήτησης ήταν «οι ανισότητες στη δικαιοσύνη μίλησε για κάποιες μικρές μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τις ριζικές αλλαγές που προωθούνται.

«Πρέπει να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τη μισαλλοδοξία και τις προκαταλήψεις όπου εμφανίζονται, αλλά δεν θα σημειώσουμε προόδους και δεν θα γιατρέψουμε πληγές αν αδίκως χαρακτηρίζουμε δεκάδες εκατομμύρια καλούς Αμερικανούς ρατσιστές και μισαλλόδοξους», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να υποδαυλίσουν τον διχασμό και να προωθήσουν μια ακραία ατζέντα, την οποία δεν στηρίζουμε, η οποία θα προκαλέσει περισσότερη φτώχεια, περισσότερο έγκλημα, περισσότερα δεινά. Σε αυτή περιλαμβάνονται και οι ακραίες προσπάθειες να σταματήσει η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση της αστυνομίας ή να διαλυθεί» το σώμα, επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση ο Τραμπ επανειλημμένα εξήρε τους αστυνομικούς και χαρακτήρισε όσους χρησιμοποιούν υπερβολική βία «σάπια μήλα». Αντί να αναφερθεί στην αστυνομική βία εναντίον των Αφροαμερικανών, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προτίμησε να μιλήσει για τους αστυνομικούς που γίνονται στόχος εν ώρα καθήκοντος.

Επιπλέον επιβεβαίωσε ότι ο Λευκός Οίκος οριστικοποιεί ένα διάταγμα για τα εθνικά πρότυπα τα οποία θα πρέπει να τηρούν όλοι οι αστυνομικοί σχετικά με τη χρήση βίας. Εξάλλου ο Τραμπ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα στηρίξει την καλύτερη εκπαίδευση της αστυνομίας καθώς και πιλοτικά προγράμματα στα οποία κοινωνικοί λειτουργοί θα συνεργάζονται με τους αστυνομικούς.

Όμως επανέλαβε ότι η αστυνομία θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί βία, αλλά αυτή θα πρέπει να είναι «βία με συμπόνια».

«Αν πρέπει πραγματικά να κάνεις μια δουλειά όπου κάποιος είναι πραγματικά κακός, θα πρέπει να το κάνεις με πραγματική δύναμη, με πραγματική ισχύ», υπογράμμισε.

Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να πρέπει «να κυριαρχούν στους δρόμους», τόνισε ο Τραμπ.

ΚΟΣΜΟΣ, ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ, ΗΠΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!