Άνθρωποι και πάλι στο φεγγάρι- Ο Τζεφ Μπέζος μηνύει τη NASA

Μαίνεται η μάχη για την ανάπτυξη τεχνολογίας ώστε να προσγειωθούν άνθρωποι και πάλι στο φεγγάρι. Η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος αμφισβητεί τη σύμβαση που έχει υπογράψει η SpaceX του Έλον Μασκ με την αμερικανική κυβέρνηση και την NASA!

Σε μήνυση που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, η Blue Origin αναφέρει πως τα κριτήρια της NASA ήταν «λανθασμένα και εκτός νόμου», αναφερόμενη στην επιλογή της Υπηρεσίας για το σύστημα προσγείωσης ανθρώπων στη Σελήνη της Tesla, που επιλέχθηκε τις 16 Απριλίου. Η Blue Origin χαρακτηρίζει τη διαδικασία επιλογής διάτρητη και άδικη.

«Η Blue Origin κατέθεσε μήνυση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα ελαττώματα που εντοπίστηκαν στο Human Landing System της NASA», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ζητήματα που εντοπίζονται στην προμήθεια και τα αποτελέσματα της διαδικασίας πρέπει να αντιμετωπιστούν για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, να δημιουργηθεί ανταγωνισμός και να εξασφαλιστεί μια ασφαλής επιστροφή της Αμερικής στη Σελήνη» προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος.

ΚΟΣΜΟΣ, NASA, ΠΕΖΟΣ, ΦΕΓΓΑΡΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]