αναβρασμός-στην-τουρκία-περισσότερε-1442483
ΚΟΣΜΟΣ | 26.03.2025 | 20:30

Αναβρασμός στην Τουρκία: Περισσότερες από 1.500 συλλήψεις – Πυρά Ερντογάν κατά του CHP

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μήνυμα από τη φυλακή ο Εκρέμ Ιμάμογλου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της τουρκικής κυβέρνησης, δηλώνοντας πως «ανυπομονεί για τη μέρα που μέσα από τις κάλπες θα εκδιωχθεί αυτή η χούφτα κακών ανθρώπων». Ο Πρόεδρος Ερντογάν, πάντως, υπέδειξε ως πληροφοριοδότες των καταγγελιών, στελέχη του ίδιου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και προειδοποίησε πως έρχονται και άλλες αποκαλύψεις σε βάρος του. Την ίδια ώρα οι Αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις σύλληψης εκατοντάδων ατόμων που συμμετείχαν στις απαγορευμένες διαδηλώσεις.

Έφοδοι των αρχών σε σπίτια – Περισσότερες από 1500 συλλήψεις

Όλη τη νύχτα η αστυνομία σε Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας έκανε εφόδους σε σπίτια συλλαμβάνοντας άτομα που συμμετείχαν στις πολυήμερες κινητοποιήσεις. Περισσότεροι από 1500 άνθρωποι κρατούνται ήδη, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά την σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, πάντως, προειδοποιεί πως έπεται συνέχεια αποκαλύψεων για τη δράση του Ιμάμογλου, επισημαίνοντας πως η δίωξη σε βάρος του βασίστηκε σε μαρτυρίες στελεχών του ίδιου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

«Θέλω όλοι στο έθνος μας να γνωρίζουν και να καταλάβουν αυτή την αλήθεια. Αυτοί που αποκάλυψαν τις πληροφορίες και τα έγγραφα που αποτελούν τη βάση της έρευνας περί διαφθοράς και δωροδοκίας είναι τα ίδια τα μέλη του CHP», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Οζέλ με αφορμή τον βανδαλισμό ενός τζαμιού.

«Ει, Οζγκιούρ Οζέλ, μια μέρα θα έρθει κάποιος, με τον ίδιο τρόπο, και είτε θα σκάψει είτε θα γκρεμίσει τον τάφο σου», προειδοποίησε ο πρόεδρος Ερντογάν.

«Από εδώ και πέρα κινδυνεύω με θάνατο, κινδυνεύω ακόμα και στον τάφο μου», απάντησε χαρακτηριστικά ο Οζγκιούρ Οζέλ.

O Τούρκος πρόεδρος τον κατηγόρησε και για σαμποτάζ της οικονομίας της χώρας με αφορμή την προτροπή του Οζέλ προς τους πολίτες να μποικοτάρουν εταιρείες που σχετίζονται με τον Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα.

«Από τώρα και στο εξής, σαμποτάζ που στοχεύει στην τουρκική οικονομία, η ευημερία και η ειρήνη του έθνους θα λογοδοτήσουν ενώπιον των δικαστηρίων», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Καθώς παραμένει αβέβαιο πως θα συνεχιστεί η αντίδραση του κόσμου, ο ηγέτης του CHP κάλεσε τον κόσμο να συγκεντρωθεί και πάλι το Σάββατο στο προάστιο Μάλτεπε, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.